Beter begrijpen kost moeite.

 

U heeft mij gevonden!

Welkom. Straks begrijpt u waarom.

Deze website staat nu nog erg in zijn kinderschoenen en er is nu al het één en ander te ontdekken.

dit is Piet.... het deert hem niet

Wat wil ik?

Laat ik beginnen om te vertellen wat ik zeker niet wil. De bedoeling van deze pagina's is zeker niet om een hulpverleningsapparaat op te tuigen waarbij de slachtoffers zich dan gedwee elke zoveel weken melden om de kas hier te vullen. Nee. Wanneer u mijn stukjes leest en daardoor op een iets vollere manier gaat denken dan ben ik al gelukkig. U hoeft echt niet naar een workshop te komen maar als u komt dan is het de bedoeling dat de eerste maal tevens de laatste keer is dat u bij mij vertoeft.

Bent u door mij geïnspireerd geraakt en u wilt een donatie doen dan is ieder bedrag van harte welkom. Het geld zal zinvol besteed worden. Bankgegevens op aanvraag.

Deze pagina's zijn voorlopig nog zeer in beweging en bevatten foutjes. Frisheid wint het bij mij van correctheid.

Voor wie is deze site bedoeld?

Ik heb al heel wat keren mogen ondervinden dat er mensen zijn waarbij de ingrediënten voor een goed leven aanwezig zijn. Ze zien er best redelijk uit, hebben een aardige baan, een leuk huis en noem maar op. Maar... het zijn slechts ingrediënten en met de bestanddelen voor een appeltaart heeft u er nog geen. U zult hem zelf moeten maken. Combineren van wat u tot uw beschikking heeft zo u wilt.

En op het gebied van dit laatste is er vaak heel veel ruimte voor winst. Tijd voor geitenwollensokkenpraat. Maar u had zich toch voorgenomen om niet te oordelen...Dan maar ook gelijk een stelling!

Veel mensen kennen hun mogelijkheden bijna niet!

Napoleon deed ooit de uitspraak: "iedere soldaat heeft een maarschalkstaf in zijn ransel". Hiermee gaf hij aan dat ook de "minderen"door konden groeien naar posities die zij zelf nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Freddy Mercury vertolkte het in Innuendo nog mooier:

You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free, be free
Surrender your ego be free, be free to yourself

In beide teksten wilden zij duidelijk maken dat groei en verandering altijd mogelijk is. Ik geloof hen.

Hoe komt het dan toch dat velen er zo weinig van bakken? Op deze vraag heb ik vele antwoorden maar een tipje van de sluier wordt opgelicht door het Youtube filmpje:

"doen is de beste manier van denken"

Voordat u verder leest. Bekijk het!!! Vorm uw eigen gedachten. Naar mijn mening wordt hierin binnen enkele minuten duidelijk gemaakt hoe mensen in een systeem geperst kunnen worden zodat er in de maatschappij gefunctioneerd kan worden. We zijn gedresseerde dieren geworden. Goed gevoerd, goed verzorgd maar ... gevangen en gedresseerd. Voor domoren is dit niet erg, maar juist de wat slimmere medemens gaat met het klimmen der jaren voelen dat er iets niet klopt.

Zodra men dit gevoel gaat uitzoeken komt men al snel bij de dokter of psycholoog terecht. Met iets meer geluk bereikt men deze pagina. Mijn uitgangspunt is dat bijna niemand ziek of ongelukkig is maar wel vaak ziek/ongelukkig leeft.

Heb ik een toverstaf voor u? Nee, die heeft u zelf al. Wat ik kan doen is u helpen zoeken. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom!

Wie is Menno Versteeg?

Menno is de man van het plaatje. Hij is 60 jaar oud en heeft om allerlei redenen altijd totaal anders geleefd dan aangepasten. Ik heb zeer veel kanten van het leven gezien en ben tot nu toe zeer goed in staat geweest om met de meest extreme omstandigheden en gebeurtenissen om te gaan. Ik ben intelligent (zoon van Prof. Dr. Jan Versteeg) maar niet erg opgeleid door allerlei instituten. Zelfs mijn ex-vrouw (theologe en psychologe) omschreef mij voor de rechtbank tijdens de scheiding als intelligent, creatief en veelvoudig getalenteerd. Dus dat zit wel snor.

Waarom doe ik dit? Voor het geld? Nee. Misschien omdat ik al een paar schepen op de rotsen heb zien lopen. Mag ik uw loodsbootje zijn zodat u in water terecht komt waar u werkelijk wilt zijn?